Product

Waarom Smart Cool'R?

Smart Cool’R is een bedrijf dat een koeltasje ontwikkeld heeft, speciaal gericht op de meeste insulinepompen die momenteel verkrijgbaar zijn.
Bij temperaturen boven 25-30 graden verliest insuline namelijk zijn werking en ontstaan er mogelijk luchtbellen in de ampul waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt. Door constante en eigenlijk ook preventieve koeling wordt dit voorkomen en ervaart men minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Hoe werkt de Smart Cool’R?

Door het opwarmen van de insuline kunnen er luchtbellen ontstaan waardoor U tijdelijk geen insuline toegediend krijgt. De Smart Cool’R bestaat uit 3 onderdelen: het draagtasje, het droogtasje voor om de pomp heen en het koelmatje.
Het koelmatje wordt vooraf in water gelegd waardoor het opgeladen wordt. Vervolgens koelt deze voor een periode van 24 uur (afhankelijk van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid), gemiddeld ca 10-12 graden lager dan de lichaamstemperatuur van de drager. Dit gebeurd door het verdampen van het water.
Met dit principe wordt een constante temperatuur bereikt van de insuline. Hiermee blijft de werking van insuline gewaarborgd en mede de kans op luchtbelvorming verminderd.
Uit de eerste testresultaten blijkt dat de bloedglucosewaardes stabieler zijn.
Pomptasjes zijn een handig gebruiksartikel maar de Smart Cool’R is multifunctioneel en door het gebruik 24/7 een must have!


Instructievideo stoffen pomptasje met koeling
Instructievideo lederen pomptasje met koeling